2015. június 2., kedd

Zabfasírt

Sziasztok!

A zab jótékony hatásairól már olvashattatok. Már készítettünk is zabszeletet. Többen írtátok, hogy szeretnétek még több zabos receptet. Hát tessék, ma hoztam egy nagyon finom zabfasírtot. :)



Szükséged lesz:
  • 1 bögre zabra
    (1 bögre = 3 dl)
  • 1 bögre húsleveslére
  • 1 tojásra
  • 1 kisebb fej vöröshagymára
  • 1-2 gerezd fokhagymára
  • Fűszerekre:
      - só
      - 2 csipet bors 
      - 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 3-4 evőkanál zabliszt vagy teljes kiőrlésű liszt
  • Zöldségek (répa, kukorica, borsó, gomba...stb.)
  • Némi étolaj a sütéshez


Tipp: Ha épp nincs otthon húsleveslé, akkor elkészítheted húsleveskockából is. Ekkor vigyázz a SÓVAL! Bár én jobban szeretem az igazi húslevessel készültet. :)


Elkészítés:

  1. A zabot öntsd egy nagy tálba és forrázd le a húsleveslével. Hagyd állni 10 percig.
  2. Majd öntsd hozzá a többi hozzávalót és jól dolgozd el. Legutoljára a lisztet.
    A felhasználandó liszt mennyisége függ attól, hogy mennyire lágy a massza.
  3. Formázz belőle lapos pogácsákat. Egy felhevített serpenyőbe süsd aranybarnára.


Tipp: Sütés előtt keverhetsz bele zöldségeket, de ez módosíthatja a felhasználandó liszt mennyiségét. 

Ha tejfölbe mártogatod olyan, mint a hagymás tejfölös chips. Csak ez EGÉSZSÉGES, így egy film közben is nyugodtan falatozhatod. :)


Tálalhatod zöldségekkel is! 


Jó étvágyat! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése